Перейти до панелі інструментів
миллениум

ЮЛІЯ МАТЮШЕНКО – лікарка-дерматологиня з п’ятнадцятирічним досвідом у косметології. Експертність нашої гості охоплює широкий спектр процедур, включаючи апаратну та естетичну косметологію, а також ін’єкційну косметологію. Протягом останніх двох років Юлія Матюшенко знаходиться в Німеччині, де відзначається як висококваліфікований фахівець у сфері косметологічних процедур.

– У сфері дерматології та косметології можна виокремити кілька основних тенденцій. Одна з них – зростання популярності природних складових в косметичних засобах. Споживачі все більше віддають перевагу натуральним інгредієнтам і вибирають продукцію, яка не містить шкідливих хімічних компонентів. По-друге, ринок косметичних послуг в Україні продовжує активно розвиватися, пропонуючи різноманітні послуги для задоволення потреб клієнтів. Постійний попит на сучасні процедури та професійний догляд за шкірою стимулює розробку нового обладнання та методик. Догляд за собою стає невіддільноючастиною життя сучасної людини.

– Які ініціативи з косметології та догляду за обличчям Ви реалізуєте у Німеччині?

– У Німеччині організований український учбовий центр, де я проводжу базові курси з косметології та різних методик масажу. Щомісяця я організовую соціальні проєкти для українців, що стосуються догляду за обличчям з використанням професійної косметики. Всі члени нашої команди з України та мають вищу освіту. Ми розташовані в невеликому місті, але наші послуги викликають інтерес клієнтів з великих міст, таких як Дортмунд і Дюссельдорф. Власниця нашого центру з Мелітополя, і вже понад 6 років допомагає українцям знайти роботу в Німеччині.
У лютому у нас відкривається велика студія «Лазер Люкс», де я буду головним косметологом. Також я буду проводити майстер-класи для вже кваліфікованих косметологів з обраної ними теми. До того ж, ми допомагаємо дівчатам, які нещодавно приїхали в Україну, здобути професію, яка приноситиме їм прибуток. Також у нас є онлайн консультації.

– Чи спостерігаєте Ви різницю в підходах до краси та догляду за шкірою у клієнтів в Україні та Німеччині. Які особливості роботи в порівнянні з Україною?

– У кожній країні є свої особливості в підходах до краси та догляду за шкірою. У Німеччині зараз особливий попит на ін’єкційні процедури з використанням ботулінотерапії та гіалуронової кислоти. У цій країні важливо мати офіційне оформлення, оскільки без нього робота ускладнюється.
Українки, які приїхали в Німеччину, можуть відкривати студії краси, але існують багато нюансів, починаючи з мови і закінчуючи форматом роботи. Особливо це стосується тих, хто надає медичні послуги, такі як ін’єкційні процедури. Для того, щоб працювати з апаратами, я проходила спеціальні модулі та складала екзамени. У своїй практиці я використовую сучасні апарати, такі як «Айкун Два», лазер нового покоління на основі александриту, голковий РФ та гідротач.
Я маю велику клієнтську базу в Німеччині, і багато з них приходять саме за процедурами догляду за шкірою. Загалом німці дуже цінують свій час, тож люблять ефективні процедури з використанням апаратів. Мої німецькі клієнти високо оцінюють доглядові процедури, зокрема масаж обличчя, який триває протягом 40 хвилин і викликає у них гарні враження. Повертаючись в Україну, я планую взяти з німецького досвіду такі цінності, як пунктуальність, толерантність, повага до всіх людей, дбайливе ставлення до чистоти на вулицях та дворах, навички ефективного розподілу часу між роботою та особистим життям, більше уваги приділяти родині.

– Які Ваші плани подальшого розвитку своєї практики та досягнення особистих цілей?

– Я мама трьох дітей, які наразі зі мною в Німеччині, але наступного року я все ж планую повернутися до Києва. Моя мета – працювати на користь
своєї країни. Ми плануємо відкрити клініку в Україні, яка буде надавати послуги у сфері стоматології та медичної косметології. Крім того, ми розглядаємо можливість відкриття філії в Болгарії. До планів також входить організація благодійних заходів у сфері дерматології та медичної косметології як у Києві, так і за кордоном.

instagram: kosmetprof

Зв'яжіться з нами

Наші менеджера проконсультують вас за всіма питаннями