Перейти до панелі інструментів
миллениум

майстриня художнього тату
майстриня перманентного макіяжу
співзасновниця українського бренду косметики maritimas

Бути жінкою – це завжди цілеспрямовано робити кроки вперед. Бути українкою – робити ці кроки впевнено, без страху, піклуючись про себе та рідних. Олена МАКАРЕНКО – українка, яка, часом здається, нічого не боїться, вона сприймає життя на повну, впевнено крокує вперед до нового, завжди досягає мети, вміє створювати навколо себе атмосферу, в якій комфортно кожному. У цьому номері говоримо з гостею про життя, жінок, красу та професію.

– Олено, Ви дуже різностороння людина, завжди цікавитесь чимось новим та прагнете опановувати інші професії. Скажіть, що на сьогодні є Вашою улюбленою справою?
– Так, дійсно, я пробувала себе в різних сферах діяльності. Не маючи освіти, у 18 років пішла на швейну фабрику й доволі швидко навчилась цій справі. Пізніше пройшла профільні курси та працювала модельєр-конструктором м’яких іграшок. Вперше спробувала себе в підприємницькій діяльності у 27 років, це була сфера торгівлі. А в 35 стала майстром татуювання та перманентного макіяжу. Це те, що насправді приносить мені задоволення на всі 100%. На сьогодні я також є співзасновником українського бренду косметики MARITIMAS. Не знаю, що ще чекає на мене далі, тож поки розвиваюсь у цих напрямках.

– Бути всецільно відданою справі – це те, що Ви прагнете від життя?
– Як кажуть в народі: роби те, що ти любиш, і ти ніколи не будеш працювати. Це дійсно так, я обожнюю дарувати людям радість. Наприклад, коли від мене виходить жінка з гарними бровками, які вона малювала олівцем роками, і сяє від щастя. Це найвища нагорода в моїй професії. Або, коли дзвонить військовий та каже: мене відпустили на два дні, і я хочу до тебе в салон за новим тату, бо твої роботи мають якийсь магічний захист. В цьому випадку я взагалі можу й вночі взятись за роботу, знаючи, що він в це вірить. Я не маю права розчарувати його, бо так само вірю в нього, в наших захисників.

– Що для Вас є справжня жіноча краса?
– Говорячи про жіночу красу, точно можу сказати, що українська жіноча краса в нашій силі, в нашій сміливості та волелюбності. Вночі тривога, обстріли, сховища, діти на руках, а на ранок вона фарбує губи червоною помадою, робить зачіску й ніхто не помітить, що ще пару годин тому ця жінка була налякана, заплакана й не спала зовсім. А ще жіноча краса в любові до себе. Бо тільки любляча себе жінка приділяє стільки часу власному тілу, своїй зовнішності…

– Олено, прагнемо трохи доторкнутись до особистого. Ви – мама трьох чудових дітей. Якими правилами життя ділитесь з малечею?
– Так, я маю сина, двох донечок й онучку, яка народилась на початку війни. Звісно, своїм прикладом я показую дітям, що немає нічого не можливого. Завжди має бути мета, мрія, ціль і любов до всього, чим ти займаєшся. Сина вчу бути сильним українським козаком, а дівчаток бути жінками в повному сенсі цього слова, в будь-якій ситуації тримати рівно спину, залишатись леді, усе життя вчитись жіночій мудрості, бути справжніми й любити свою індивідуальність.

– Без секретів не можна! Олено, поділіться своїми про успіх, про жіночність, про цілеспрямованість…
– Особливих секретів в мене немає, я завжди відверта, завжди знаю, чого хочу. Коли мені страшно, я роблю крок вперед, і з кожним кроком страх зникає. Люблю навчатись новому і не боюсь ризикувати.
А секрет жіночності дуже простий – в житті я сильна, рішуча й авантюрна особистість, а поряд з чоловіком я ніжна, маленька дівчинка.
Бог створив жінку щасливу й красиву. Бо тільки біля такої жінки щасливі діти й чоловік. Любіть себе, приділяйте собі достатньо часу, дозволяйте собі радість навіть у найважчі часи та не забувайте: ви унікальні, кожна по-своєму, це я точно знаю з досвіду своєї професії.

Зв'яжіться з нами

Наші менеджера проконсультують вас за всіма питаннями