Перейти до панелі інструментів
миллениум

Святковий новорічний стіл українців майже кожного разу мало чим відрізняється один від одного. Ми звикли на свята створювати настрій саме великою кількістю страв та не з одним келихом ігристого.
Минулого ж року більшість з нас обмежилась одним-двома салатами, що говорить про зміни в нашій свідомості. І це приємно дивує лікарів. Готуючись до зустрічі Нового 2024 року ми рекомендуємо обмежитись не великою кількістю напоїв та приготувати легкі, корисні страви. Так ви зможете прокинутись вранці не відчуваючи важкості в тілі та маючи гарний, бадьорий настрій.
Ми запросили до грудневого випуску видання відомого фахівця, лікаря-проктолога І категорії Анну РУФАНОВУ. Наша гостя є Членом Асоціації хірургів Дніпропетровської області та магістром медицини з хірургії. У цьому номері вона поділиться з вами своїми рекомендаціями щодо святкування Нового року та рецептом улюбленого салату.

Тож перейдемо до головного. Усі ми вже потроху починаємо планувати святкування та робимо закупівлі до новорічного столу. І тут перед нами постає кілька дуже важливих питань.

По-перше, як пережити новорічне застілля та не набрати лишніх кіло? По-друге, як зробити їжу не тільки смачною, але й корисною?

Давайте розберемось, як можна дійсно насолодитись новорічними стравами та не перейматись за фігуру.
Хочу поділитись з Вами простими та дуже дієвими рекомендаціями:
Готуйте правильні закуски
Відмовтесь від смаженого м’яса на користь запеченого
Додайте до святкового столу більше овочів та фруктів
Авжеж, замініть майонез, наприклад, грецьким йогуртом
Уникайте у новорічну річ за столом шкідливі солодощі: шоколадні цукерки, печиво, тістечка
Приймайте їжу невеликими порціями, аби уникнути переїдання
Розділіть свято на кілька страв. Почніть із закусок та легких салатів, через деякий час подайте гостям основну страву й тільки за годину, наприклад, насолодіться десертом.

Головне, що вам варто взяти до уваги я оголосила, а тепер хочу поділитись рецептом однієї з моїх улюблених новорічних страв, яка здивує вас та гостей своєю низькою калорійністю й неймовірним поєднанням продуктів.

Салат з креветками та огірками
Інгредієнти:
Огірки – 200 г
Креветки – 300 г
Соєвий соус – 50-80 мл
Цукрова пудра – ½ ч.л.
Білий оцет – ½ ч.л.
Кунжутне насіння – 15-20 г
Спосіб приготування, як ви здогадались досить простий та не забере у вас багато часу.
Огірки нарізаємо кільцями
Креветки варимо три хвилини та очищаємо
Кунжутне насіння підсмажуємо протягом двох хвилини
Готуємо соус: у соєвий соус додаємо цукрову пудру та трохи оцту.
Викладаємо на гарне новорічне блюдо шар з огірків, потім шар креветок, поливаємо усе соусом та прикрашаємо салат кунжутним насінням.

Приємного вам, корисного апетиту та гарного самопочуття.
Піклуйтесь про своє здоров’я за будь-яких обставин!

Якщо ж у вас виникнуть будь-які питання, запишіться до мене на прийом в «ОН Клінік Дніпро».
Це можна зробити цілодобово
0800 301 730.

Гарних свят!

https://www.instagram.com/anna___rufanova/

https://www.facebook.com/anna.rufanova

Зв'яжіться з нами

Наші менеджера проконсультують вас за всіма питаннями