Святковий новорічний стіл українців майже кожного разу мало чим відрізняється один від одного. Ми звикли на свята створювати настрій саме великою кількістю страв та не з одним келихом ігристого.
Минулого ж року більшість з нас обмежилась одним-двома салатами, що говорить про зміни в нашій свідомості. І це приємно дивує лікарів. Готуючись до зустрічі Нового 2024 року ми рекомендуємо обмежитись не великою кількістю напоїв та приготувати легкі, корисні страви. Так ви зможете прокинутись вранці не відчуваючи важкості в тілі та маючи гарний, бадьорий настрій.
Ми запросили до грудневого випуску видання відомого фахівця, лікаря-проктолога І категорії Анну РУФАНОВУ. Наша гостя є Членом Асоціації хірургів Дніпропетровської області та магістром медицини з хірургії. У цьому номері вона поділиться з вами своїми рекомендаціями щодо святкування Нового року та рецептом улюбленого салату.
- Друзі, вітаю усіх вас з прийдешніми святами. Нехай новий рік принесе нам бажаної перемоги, міцне здоров’я та якомога більше щасливих годин життя.
Тож перейдемо до головного. Усі ми вже потроху починаємо планувати святкування та робимо закупівлі до новорічного столу. І тут перед нами постає кілька дуже важливих питань.
По-перше, як пережити новорічне застілля та не набрати лишніх кіло? По-друге, як зробити їжу не тільки смачною, але й корисною?
Давайте розберемось, як можна дійсно насолодитись новорічними стравами та не перейматись за фігуру.
Хочу поділитись з Вами простими та дуже дієвими рекомендаціями:
Готуйте правильні закуски
Відмовтесь від смаженого м’яса на користь запеченого
Додайте до святкового столу більше овочів та фруктів
Авжеж, замініть майонез, наприклад, грецьким йогуртом
Уникайте у новорічну річ за столом шкідливі солодощі: шоколадні цукерки, печиво, тістечка
Приймайте їжу невеликими порціями, аби уникнути переїдання
Розділіть свято на кілька страв. Почніть із закусок та легких салатів, через деякий час подайте гостям основну страву й тільки за годину, наприклад, насолодіться десертом.
Головне, що вам варто взяти до уваги я оголосила, а тепер хочу поділитись рецептом однієї з моїх улюблених новорічних страв, яка здивує вас та гостей своєю низькою калорійністю й неймовірним поєднанням продуктів.
Салат з креветками та огірками
Інгредієнти:
Огірки – 200 г
Креветки – 300 г
Соєвий соус – 50-80 мл
Цукрова пудра – ½ ч.л.
Білий оцет – ½ ч.л.
Кунжутне насіння – 15-20 г
Спосіб приготування, як ви здогадались досить простий та не забере у вас багато часу.
Огірки нарізаємо кільцями
Креветки варимо три хвилини та очищаємо
Кунжутне насіння підсмажуємо протягом двох хвилини
Готуємо соус: у соєвий соус додаємо цукрову пудру та трохи оцту.
Викладаємо на гарне новорічне блюдо шар з огірків, потім шар креветок, поливаємо усе соусом та прикрашаємо салат кунжутним насінням.
Приємного вам, корисного апетиту та гарного самопочуття.
Піклуйтесь про своє здоров’я за будь-яких обставин!
Якщо ж у вас виникнуть будь-які питання, запишіться до мене на прийом в «ОН Клінік Дніпро».
Це можна зробити цілодобово
0800 301 730.
Гарних свят!