Чи важко продовжувати творити в часи війни? Чи важко, залишивши рідне місто почати все с початку та досягти успіху? Про це розповідає успішна рестораторка, засновниця ТМ Perfetto, та Perfetto Food, автор відомого торту “Херсон” – Анна ВОСКОБОЙНИК
- Анно, дякуємо, що продовжуєте творити, дякуємо, що попри все даруєте смак життя українцям. Поговорімо про Херсон? Як Ви відчували події 2022 року? (Як виїхали? Як реагуєте сьогодні на те, що відбулось з затопленням?)
- Ми виїхали в першій день повномасштабного вторгнення, бо відчували, наскільки це небезпечно. Сподівались, що їдемо на пару днів, але ось до сіх пір не маємо змоги повернутись додому. Було дуже важко та страшно. Ми їхали під обстрілами, між вибухами. Дороги були перекрити. До кінця доби 24 лютого ми змогли добратись до Чернівців, де я з дітьми пробула більш двох місяців. Щодо реакції на затоплення після підриву водосховища, то можна сказати одним словом — біль. Біль за те, що коїться з нашою країною. Але я вірю, що ми вистоїмо та переможемо.
- Ви вчасно релокували свій бізнес. І ми дуже цьому раді! Скажіть, яким був цей шлях?
- Шлях релокування був доволі важкий. І перш за все тому, що не було змоги вивезти обладнання. Ми почали з того, що орендували цех виробництва морозива. Мій чоловік тоді був у Київі, там він відновив давні рецепти, почав виготовляти морозиво, сам його розвозив. Я ж тоді перебралась у Вінницю. Мені дуже сподобався цей город, я вирішила знов почати робити те, що люблю, що завжди хотіла робити. Чи вагалась я? Так, бо не знала, як буде сприйнята моя продукція в такий складний період, чи на часі смаколики? Ризикнула, й не помилилась. Люди дуже позитивно сприйняли нашу продукцію, особливо наш фірмовий торт – “Херсон”. Його полюбили, добре купляють, беруть як презент з України друзям за кордон.
- Що сьогодні Ви пропонуєте українцям? Які смаколики найактуальніші?
- Ну, по перше — це наш фірмовий торт “Херсон”, про який я казала вже. Він — наша гордість, наша візитівка. Саме з ним свого часу, в 2019р ми виграли конкурс “Фірмовий торт міста”, запатентували рецептуру і зараз маємо такий чудовий продукт, якій презентує наше героїчне місто. Крім того, у нас різноманітні види морозива. Ми виробляємо його на італійському обладнанні, але рецептура наша, авторська. Наприклад, морозиво “Казацька сила” виготовлено зі смаженного гарбузового насіння, є морозиво Фінікове, де замість цукру використовуються фінікі, є багато фруктових смаків, є морозиво на основі соку берізи. То вже можемо й італійців навчати. Також в нас є лінія молодих молочних сирів Perfetto .
- В чому особливість торту “Херсон”, його магічний смак?
- Цей торт відібражає атмосферу мого рідного міста. Я народилась в Херсонський області, с. Степанівка, і в моєму дворі було багато абрикос та волоського горіха. Вони й стали основою мого торту. Ще його особливість, що він без борошна. В ньому коржі-безе з волоським горіхом, крем-сир з курагою, білий та молочний бельгійський шоколад. Але в ньому є ще один секретний інгредієнт: велика любов до рідного краю, до України, до людей.
- Ви довели, що можна планувати, можна продовжувати життя та розвиватись. Скажіть, де черпаєте сили внутрішні на це? Хто Вас мотивує, підтримує?
- Виїхавши з Херсона, ми з чоловіком ризикнули відновлювати свій бізнес з початку. Нам це вдалось і це мабуть найбільше надихає. Бо означає, що наша продукція подобається українцям, потрібна їм. Надихає та підтримує віра в Перемогу, в майбутнє України, в те, що для людей, з часом, найпрестижніше буде жити і працювати саме в Україні. Ми з чоловіком колись вирішили створювати бізнес саме тут і впевнені — це був наш найкращий вибір. Мене підтримує моя родина, діти, чоловік, з яким ми є ще й успішними бізнес-партнерами.
- ТМ Perfetto – це вже надбання нації. Без перебільшень. Анно, до чого сьогодні Ви прагнете? Що побажаєте нашим читачам?
- Ми з чоловіком дуже щасливі, що ТМ Perfetto стала улюбленою для багатьох українців. Ми прагнемо, щоб вона стала відомою взагалі кожному українцю, щоб люди отримували задоволення купуючи цю продукцію, отримували позитивні емоцію в наших закладах, пишалися б тим, що це саме український бренд. А ще ми плануємо відкривати наші заклади й за кордоном. Нашим читачам хочу побажати, щоб вони завжди пам’ятали, що все можливо, що треба вірити в себе, впевнено йти до своєї мрії і вона обов’язково втілиться у життя. І все буде добре, все буде Україна. Ми переможемо, бо світ завжди перемагає темряву.
instagram: anna_voskoboynyk
https://perfettofood.com.ua
Щоденно з 9 до 18
м. Вінниця, проспект Космонавтів, 49
Щоденно з 9 до 17
м. Вінниця, вулиця Соборна, 38
Щоденно з 9 до 17
м. Одеса, Аркадійська алея, 1