Перейти до панелі інструментів
миллениум

Малий та середній бізнес наразі проходить велику трансформацію. Це процес адаптування до нових умов життя. Так, не кожен бізнес сьогодні має можливість вистояти, але ця історія не про мережу ресторанів «Євразія». Чудові заклади під керівництвом Оксани ТИХОНЕНКО продовжують радувати українців попри труднощі та перепони долі. Цікаві деталі життя та розвитку мережі дізнаємось від нашої гості.

– Пані Оксано, пропоную почати бесіду з новин. Розкажіть, як Ви прожили минулий рік, чого досягли або, що втратили?
– На жаль, минулий рік був не з простих. Нам довелось прийняти важке рішення з приводу припинення роботи ресторану в ТЦ Ocean Plaza. Насправді дуже складно закривати заклад, який успішно працював протягом семи років, мав особисту історію та власні досягнення. Ви ж розумієте, що кожен заклад – це, наче, дитина для мене. Спочатку ресторан народжується, потім вчиться жити, отримує досвід, росте… Але життя складається з різних процесів. Тому варто не зациклюватись на втратах, а йти далі, і ми це робимо.
Також серед новин не дуже добрих – влучання ракети в один з ресторанів мережі в ТЦ Retroville. Наразі ми розпочали відновлення та відбудову закладу. Та й в цьому процесі шукаємо щось добре. Вирішили повністю відтворити атмосферу ресторану, яка була особливістю для кожного гостя. Свіжість та оновлення, впевнена, підуть на користь.
– Розкрийте, будь ласка, Ваші секрети успіху, розкажіть про те, як долаєте труднощі сьогодення?
– На жаль чи на щастя війна повністю змінила наш погляд на те, як варто вести сьогодні бізнес, особливо у сфері ресторанного мистецтва. Більшість з тих процесів, які були зрозумілі та відточені – змінились. Наразі, говорячи про успішність справи, ми вже використовуємо інші показники та складові. У 2023 році в Україні бути успішним – це мова про те, наскільки міцно та впевнено ми можемо дотримуватись своїх пріоритетів. Долати складнощі, радувати клієнтів, гостей закладу, отримувати дохід та утримувати працівників… Це справа не з легких, однак ми не маємо іншого вибору. Тому докладаємо максимум зусиль, розвиваємось, вчимось не економити, а знаходити можливості. Думаю, саме тому нашій мережі вдається бути серед лідерів. Ми розуміємо, що маємо підтримувати економіку країни, повинні допомагати нашим збройним силам. Адже завдяки їм ми живемо, можемо працювати та вдосконалюватись. Наша команда чітко розуміє, що наближає перемогу, і саме це переконання дозволяє нам бути на висоті. Ось і увесь секрет.
– З якими взагалі труднощами Вам доводиться стикатись сьогодні у ресторанному бізнесі?
– Насправді, ресторанний бізнес один з найскладніших. І факторів, які негативно можуть впливати на його розвиток, велика кількість. Та, напевно, найголовніша складність полягає в адаптації до обставин. Для того, аби ресторани жили, процвітали та приносили прибуток, потрібно плідно працювати, а не жити спогадами про минулі досягнення. Ресторанний бізнес – це сфера з багатьма нестабільними складовими. Складність та труднощі здебільшого стосуються відсутності довгострокових планів, зміною гостей закладу, підвищенням цін, фінансовими можливостями відвідувачів. Ми вимушені аналізувати досягнення кожного дня і розуміємо, що сьогодні здобуваємо новий досвід життя та роботи у період війни. Так ми вчимось мислити критично, і в цьому є свої плюси. Однак бути учасниками складного процесу створення новітньої історії України – те ще випробування. Це велика відповідальність перед собою, нацією в цілому та майбутніми поколіннями.
– Дякуємо, Оксано, впевнені, Вам усе вдасться! Якими цілями та планами готові поділитись з нами, аби збадьорити читачів та гостей Ваших закладів?
– Не можу сказати, що цілі «Євразії» на 2023 рік дуже амбітні. Однак вони є, і це дуже важливо. Наразі ми зосереджуємо увагу на стандартизації процесів, на розвитку мережі. В планах однозначно є збереження усіх ресторанів та вдосконалення операційної системи. Та головне серед планів – покращення життя українців, прагнення радувати їх, пригощати смачними стравами та дарувати гарний відпочинок.

www.evrasia.in.ua
tel:+380443381010

Зв'яжіться з нами

Наші менеджера проконсультують вас за всіма питаннями