Перейти до панелі інструментів
миллениум

Війна в Україні стала важким випробуванням для багатьох бізнесів. Однак деякі компанії змогли адаптуватися до нових умов та знайти шляхи для продовження роботи. Одним з ключових факторів виживання стало вміння швидко адаптуватися до нових умов. Про це та багато іншого нам розповість Олексій Кочерев – директор IT-компанії

– Державне управління переживає динамічну трансформацію. Причиною цьому є тиск постійного підвищення організаційної ефективності?
– Державне управління в Україні дійсно зазнає значної трансформації. Однією з ключових причин цих змін є необхідність постійного підвищення організаційної ефективності. Під тиском сучасних викликів та міжнародних стандартів, державні органи змушені запроваджувати нові підходи до управління та адміністрування.
Трансформація державного управління в Україні є необхідною умовою для підвищення його ефективності та відповіді на сучасні реалії. Дійсно багато чого вже зроблено, але результати ще далекі від ідеальних. Однак багато чиновників на місцях не зацікавлені в цих трансформаціях і навмисне саботують реформи.
– IT-технології набирають оберти в Україні. Чи пов’язано це з тим, що популярною вона стала через можливість працювати і виконувати замовлення з дому?
– Останні роки Україна займає важливе місце в сфері IT у світі. Зростання популярності IT-технологій в Україні дійсно пов’язане з низкою факторів.
IT-сфера дозволяє багатьом спеціалістам працювати з дому або з будь-якого місця, де є інтернет. Це робить галузь привабливою для фахівців, які цінують гнучкість у робочому графіку та місці праці.
Світова потреба у розробці програмного забезпечення, підтримці інформаційних систем та інших IT-послугах зростає. Українські IT-компанії успішно працюють на міжнародному ринку, пропонуючи конкурентоспроможні послуги.
– На Вашу думку, яке майбутнє в українського бізнесу?
– Я дуже сподіваюся і вірю в майбутнє українського бізнесу, але великий вплив на його розвиток має податкова політика нашої країни та загальний стан справ у ній. Український бізнес має величезний потенціал для розвитку та процвітання. Особливо це стосується IT-сектору, який вже зараз демонструє високі показники зростання і конкурентоспроможності на світовому ринку. Однак для реалізації цього потенціалу необхідно звернути увагу на кілька ключових аспектів, серед яких центральне місце займають податкова політика та загальний стан економіки країни.
– Як Ви вважаєте, чого не вистачає нашому бізнесу, щоб втриматися на плаву?
– Український бізнес стикається з низкою викликів, які ускладнюють його розвиток та виживання. Щоб втриматися на плаву та процвітати, бізнесу в Україні не вистачає декількох факторів. Часті зміни в законодавстві створюють невизначеність для бізнесу. Підприємцям важливо знати, що правила гри не будуть змінюватися раптово і, що вони можуть планувати свої дії на довгострокову перспективу.
Корупція також залишається однією з головних перешкод для розвитку бізнесу в Україні. Високий рівень корупції збільшує витрати на ведення бізнесу, знижує інвестиційну привабливість країни та створює нерівні умови для підприємців.
kocherev.oleksii

Зв'яжіться з нами

Наші менеджера проконсультують вас за всіма питаннями