Перейти до панелі інструментів
миллениум

Часом навіть найпростіший вибір може стати викликом, а стосунки перетворюються на небезпечні лабіринти. Докторка філософії, психологиня, психотерапевтка, сексоло-гиня, практик МАК та АРТ-терапії, ВІТА ЗУБКО знається на тонкощах здійснення вибору та звільнення від токсичних стосунків. Наша гостя у власній книзі «Тікай або терпи» пропонує конкретні поради та стратегії виходу з деструктивних ситуацій. Дізнайтеся, чому не варто терпіти токсичні відносини та як наважитись на щасливе життя.

– Пані Віто, вітаю Вас з презентацією авторського проєкту – книги «Тікай або терпи». Як вона відображає проблеми деструктивних стосунків?
– Книга написана про десять реальних історій жінок, які були у стосунках з маніпуляторами. Чому вона є актуальною? Тому що, на жаль, багато хто про це знає, багато хто був в таких стосунках, але мало хто про це говорить. Навіть якщо ці теми обговорюються, вони часто залишаються закритими, не розкриваючи всю глибину проблеми. Отже, моя мета полягає у тому, щоб книга дозволила читачам краще зрозуміти, як на практиці люди виходять з деструктивних відносин та можуть побудувати нові щасливі відносини.
– Як деструктивні стосунки можуть впливати на психічне здоров’я і самопочуття особи?
– Якщо ви один раз відчули маніпуляцію, звичайно, вона може на вас не вплинути. Коли людина живе з токсичним партнером, який повсякчас вдається до маніпуляцій, йдеться не про один місяць та не один рік, це наносить велику травму психологічному, ментальному і навіть фізичному здоров’ю. Саме тому у книзі описані різні види насильства, включаючи фізичне, але особливу увагу приділяється аналізу після кожного розділу, де наводяться важливі аспекти, які допомагають уникнути пастки токсичних відносин та не стати залежними від маніпулятора.
Важливо зрозуміти, що проблема маніпуляції викликає емоційну залежність, яка ускладнює процес виходу зі шкідливих відносин та початок нового життя. Жінки настільки звикають до цих емоційних гойдалок, що їм дуже важко починати робити щось далі. Ну і наступний момент стосується того, що люди, які перебувають у ролі жертви, керуються страхом, що ускладнює їх здатність до розуміння ситуації та прийняття рішення про вихід зі стосунків. Це може має негативний вплив на фізичне та емоційне здоров’я.

instagram: vitazoobko

Зв'яжіться з нами

Наші менеджера проконсультують вас за всіма питаннями