Перейти до панелі інструментів
миллениум

Наша зовнішність з віком змінюється, що спричинено природними віковими процесами. І насамперед це стосується ніжної шкіри обличчя. Про те, що потрібно знати стосовно механізмів старіння та ефективних методів підтримки молодості, нашому виданню розповіла косметологиня з величезним досвідом, власниця «Косметології Сергієнко», співзасновниця ASSOCIATION OF AESTHETIC MEDICINE WORKERS (AAMW) та викладачка школи косметології Mariem Beshir – ТЕТЯНА СЕРГІЄНКО.

Загальний стан шкіри обличчя у жінок 35+
З віком на обличчі з’являються зморшки, шкірні покриви поступово втрачають свою пружність та еластичність. Це відбувається тому, що утворення колагену та еластину зменшується, що призводить до в’ялості та погіршення текстури дерми. З часом шкіра може змінювати свій природний відтінок та гладкість. Вона стає зневодненою та тьмяною, на ній можуть виникати пігментація, купероз та інші дефекти.

Що відбувається з обличчям людини після 35 років
Рано чи пізно на обличчі з’являються стигми або тригери віку:
носогубні складки;
опущення повік;
брили;
друге підборіддя навіть на худорлявому обличчі;
візуальне опущення кінчика носа;
витончення губ та втрата чіткості їх контурів;
зміна форми підборіддя;
формування контурної зморшки.
Тепер трохи детальніше. Косметологи умовно поділяють обличчя на три частини: верхню, середню та нижню. Що відбувається з кожною з них протягом років?
Верхня частина обличчя
У верхній третині утворюються зморшки на чолі як горизонтальні, так і вертикальні, які можна побачити у міжбрівній області. Потім починають з’являтись так звані гусячі лапки навколо очей. Якщо розглядати чоло, то дуже часто біля скронь відбувається западання: з віком жирова тканина починає старіти й атрофуватись, тому й зменшуються об’єми. В результаті цього процесу виникають опущення брови та нависання верхньої повіки. Навколо очей проявляються дрібні зморшки, а в старшому віці – мішки та грижі під очима.
Середня частина обличчя
У середній третині обличчя відбувається зменшення обсягів та провисання тканин, що надає людині стомленого вигляду. Жирові пакети в середній та нижній частині обличчя гіпертрофуються, в результаті стає помітним нависання носогубної складки та утворення брилів. Усі ці вікові зміни погіршують овал обличчя та зовнішній вигляд загалом.

Нижня частина обличчя
З віком м’язи-депресори, які опускають тканини обличчя, стають активнішими, що спричиняє опущення кінчика носа та куточків губ. У багатьох жінок з роками починає підтискати підборіддя. Це є однією зі складових утворення брилів. Згодом шкіра починає ставати значно тоншою та розтягуватись. Це призводить до в’ялості та формування так званої зайвої тканини шкіри.

Методи сучасної косметології
Поліпшити стан шкіри після 35 років допоможуть косметологічні процедури, спрямовані на омолодження обличчя. Серед них:
ботулінотерапія для зняття м’язової напруги;
реконструктивна контурна пластика, що допомагає заповнити об’єми;
корекція губ за допомогою філерів;

RF-ліфтинг для покращення якості та зовнішнього вигляду шкіри;
SMAS-ліфтинг для підвищення еластичності шкірних покривів та корекції овалу обличчя;
біоревіталізація, плазмотерапія, мезотерапія для наповнення шкіри енергією;
препарати колагену;
фототерапія для усунення різних дефектів, наприклад, куперозу.
Маючи великий досвід, я рекомендую застосовувати процедури в комплексі, в такому випадку ви досягнете приголомшливих результатів.

Діагностика шкіри
Професійна діагностика стану шкіри допоможе обрати правильну стратегію. Дослідження тканин відбувається за допомогою високотехнологічного приладу – дерматоскопа. Воно триває протягом 30 хвилин. Апарат з потужним збільшенням дозволяє визначити тип та стан шкірних покривів, ступінь відлущування, наявність різних дефектів, зміни у кровоносних судинах, глибину зморшок.

Діагностичні заходи передбачають вивчення різних частин обличчя з демонстрацією збільшеного зображення на моніторі. Результати обстеження дають чітке уявлення про тип шкіри та дозволяють косметологу рекомендувати найефективніші процедури.
Пам’ятайте, що тригери віку з часом стають дедалі помітнішими. Вони характерні для осіб із будь-яким типом старіння, проте в когось можуть бути виражені 1–2 ознаки, а в когось 8–10. Тому важливо розуміти, що кожна жінка унікальна, й вікові зміни в кожної з нас проявляються по-різному. Правильний догляд за шкірою та сучасні косметологічні процедури неодмінно допоможуть вам підтримувати свіжість та молодість обличчя, подарують насолоду із задоволенням дивитись на себе у дзеркало!
Важливо
Процедури слід проводити виключно в клініках з ліцензією та досвідченими фахівцями. Омолодження обличчя – це комплексний захід, який містить не лише косметологічні процедури, але й правильний догляд за шкірою, здоровий спосіб життя. Дотримуючись цих рекомендацій, можна зберегти молодість та красу на довгі роки.
ВІД РЕДАКЦІЇ: Шановні читачі, ми з абсолютною відповідальністю рекомендуємо клініку косметології Сергієнко, де вам запропонують виключно передові методи омолодження, аби ви відчули себе королевами, сповненими енергії.

@kosmetolog.sergienko
Тетяна Сергієнко

Зв'яжіться з нами

Наші менеджера проконсультують вас за всіма питаннями