Перейти до панелі інструментів
миллениум

Діти – квіти життя, які ми маємо ростити в любові та розумінні. Сьогодні це трохи важче, проте нам завжди можуть допомогти жінки, які мають здатність знайти підхід до малюків. Особливо, якщо мають великий досвід та бажання. Наша чарівна Мері Поппінс – українка ЛЮДМИЛА КОМІСАРЧУК – має цей досвід, має плани та безліч гарних відгуків. Дослухайтесь до її порад, можливо, знайдете відповіді на запитання. А, можливо, й знайдете змогу допомогти їй розвинути систему виховання найкращих нянь для ваших діточок.

– Вітаємо, Людмило! Маючи економічну освіту, Ви підкорили нову професію і стали нянею з багаторічним досвідом. Що змінилося у Вашому житті з нашої останньої зустрічі?
– Вітаю, любі українці, редакціє, мами й татусі! Наразі я працюю з маленьким вихованцем, йому лише шість місяців, і він потребує, авжеж, дуже багато уваги. Але я не хочу припиняти розповіді про свою справу, тож знайшла для вас кілька хвилин. Щодо змін з останньої з вами зустрічі, важко сказати. Я працюю, займаюсь улюбленою справою, виховую діточок, ділюсь з ними своєю любов’ю до життя, знаннями, здобутками, корисними навичками. Я вчу їх жити. Разом із тим я продовжую й сама навчатись та розвиватись. Напевно, варто сказати, що я й сама змінилась. Бо обставини того потребують. Ми ж усі помітили, як дуже швидко усе змінюється з плином часу.
Щодо досвіду, буду відвертою, сім’ї дуже різні. Подорожі, місця, в яких я буваю дуже надихають, створюючи в мені багато нових ідей та прагнень. І з кожною миттю ми всі свої ідеї обґрунтовуємо, обмірковуємо, шукаємо відповіді та шляхи їх реалізації. Але ж сучасність потребує більше часу для того. Аби розпочати свій власний проєкт, програму, я маю бути більш ніж просто провидцем. Я маю стати виконавцем, що потребує додаткових знань, хоча й маю економічну освіту.

– Зараз Ви вступили до нормандського коледжу Великої Британії світового класу. Що саме там робите?
– Так, я навчаюсь на курсі підготовки нянь. Тут багато чого збігається з роботою по програмі Монтессорі, але ж більший акцент робиться саме на професію няні. Наразі також створюю корисний сайт, який стане платформою під девізом «Дім, родина, дитина». Тут будуть охоплені дуже багато корисних тем для батьків, нянь та діточок. Задум великий, проте потребує багато часу й сил. Усе в процесі. Мене надихають нові знання, якими я прагну ділитись.

– А як щодо Вашої ідеї про власний приватний дитячий садочок?
– Ідея, проєкт, задум – усе актуально. Знову ж таки питання в часі. Та й події в країні додають складнощів, адже головне – це безпека, тож питання відкрите саме у площині пошуку приміщення. І поки, на жаль, я не знайшла того приміщення, яким я його бачу. То ж усе буде трішечки пізніше обов’язково. Якщо у читачів є якісь пропозиції, я відкрита до перемовин! Зараз я працюю також над проєктом щодо навчання нянь. Є потреба в людей, я часто їх чую.
Додатково в мене зустрічаються випадки щодо консультацій з приводу середовища для дітей, підбору нянь тощо.
Повертаючись до першого питання скажу, що наразі працюю над написанням методичної книги для нянь. Це такий собі підручник-помічник, де чітко й коротко буде викладено деталі про розвиток та безпеку дітей, багато слушних порад для батьків. Впевнена, це буде гарний підручник, зрозумілий насамперед.

– Ви працюєте з дітьми за системою Монтессорі. У чому її переваги для виховання сучасних дітей?
– Головна ідея цього спеціаліста – виховувати самостійну людину. Це міцна основа для незалежності. Успіх цього методу – створити сприятливі та заохочувальні умови для розвитку дитини у її власному темпі. Розмова з дитиною з малечку має прямий вплив на її подальші успіхи. Це про довіру та можливість бути почутим. Почитайте правило трьох хвилин з дитиною! Перші хвилини зустрічі з дитиною мають бути неймовірними! У кожного дорослого є кілька хвилин, щоб вислухати дитину, незалежно від того, про що вона говорить. Ці хвилини надважливі. Дитина повинна відчувати, що її чують, торкаються, проводять разом час очі в очі, відкладаючи абсолютно всі свої дорослі справи. Ось це про довіру, яка є важливим важелем у виборі життєвого шляху.

– Ви маєте багато чудових відгуків про свою роботу, у чому секрет?
– Ніяких. Робота, яку ви любите, дасть вам силу. Захоплюючись своєю справою, усе вдається, так ми отримуємо енергію. Треба любити кожний процес та кожен виклик. Це про насолоду кожним кроком та досягненням щодня. Відданість та любов. Кожна дитина дає мені виклик і я рада, що жодного разу не здалась, кожну мить кайфую з малечею.
Раджу батькам звертати увагу на безпеку у садочках, з нянями, бабусями тощо. Реалії цього потребують. Буду рада допомогти з будь-яких питань. Звертайтесь.
Наступного разу хочу розповісти вам про емоційний інтелект дитини, бо це надважлива тема особливо сьогодні. Чекайте.

Катерина Оліфер. «УСПІШНИЙ БІЗНЕС – ЦЕ ЩОДЕННИЙ РОЗВИТОК КЕРІВНИКА В УСІХ СФЕРАХ. ІНДУСТРІАЛІЗАЦІЯ, ЕКОНОМІКА, ПРАВОЗНАВСТВО, ТЕХНОЛОГІЇ ТОЩО»
9 Липня, 2024
Ярина Левицька. Засновниця благодійної організації «Ukrainian Spirit by Yaryna Levytska Corporation», промоутерка української культури в США, менторка
9 Липня, 2024
ПРЕМ’ЄРА РОКУ – ПСИХОЛОГІЧНИЙ ТЕАТР «СИТУАЦІЯ»
4 Жовтня, 2023
Комерційна пропозиція
27 Червня, 2023
ВИ – поза конкуренцією!
31 Серпня, 2022
ВІДВЕРТО ПРО ОПТИМІЗМ, ПРАЦЕЗДАТНІСТЬ ТА ЩИРУ ДУШУ МАРІЇ ПУСТОВОЇ
10 Липня, 2024
Катерина Шереметьєва: «Допомагаю жінкамполюбити себе!»
10 Липня, 2024
Ірина Одинцова: Україна була,є і буде могутньою та незалежною
10 Липня, 2024
НАДІЯ КОЛИЧЕВА: «БОЛИТЬ СПИНА? У ВАС ПСИХОЛОГІЧНІ БЛОКИ!»
10 Липня, 2024
ЮЛІЯ МОЛЧАН ПРО БЕЗПЛІДДЯ ТА СВІДОМУ БЕЗДІТНІСТЬ
10 Липня, 2024
НЕЛЯ ГРЕЧАНИК: «Я ПІШЛА ПРАЦЮВАТИ ЛІКАРЕМ, ЩОБ ДОПОМАГАТИ ЛЮДЯМ БУТИ ЩАСЛИВИМИ, БО ЩАСЛИВОЮ МОЖЕ БУТИ ТІЛЬКИ ЗДОРОВА ЛЮДИНА»
10 Липня, 2024
ТЕТЯНА РИБАР: «ПОЕЗІЯ – МОЯ ДУША, ЖИВОПИС – МОЄ СЕРЦЕ»
10 Липня, 2024
ДМИТРО АГАПОВ: «РОЗРОБЛЯЄМО КОНКУРЕНТНІ ПРОГРАМНІ РІШЕННЯ ТА СПРИЯЄМО РОЗВИТКУ УКРАЇНСЬКОГО ПОТЕНЦІАЛУ»
10 Липня, 2024
ВІКТОРІЯ ЗАКРЕВСЬКА: «ТРЕБА БУТИ ЛЮДИНОЮ У ВСЬОМУ І ЗАВЖДИ»
10 Липня, 2024
ВІКТОР ЛЕЩИНСЬКИЙ: «ПРОФЕСІЯ БУДІВЕЛЬНИКА МАЄ БУТИ ПРЕСТИЖНОЮ»
10 Липня, 2024
Анна Гузєєва: Після участі в Холостяку я відкрила власну PR агенцію
10 Липня, 2024
АННА СТОРЧЕУС ПРО УНІКАЛЬНИЙ ПРОЄКТ UKRAINIAN BUSINESS WOMEN CIRCLE (UBWC)
10 Липня, 2024

Зв'яжіться з нами

Наші менеджера проконсультують вас за всіма питаннями